torsdag 26 maj 2011

Den ekonomiska lösningen (?)

Jag har varit lite inne på vad som bör göras men här kommer en mer utförlig förklaring till hur vi kan lösa den ekonomiska delen av problemet.

Individ-nivå: Undvik att köpa produkter som säljs av företag som skövlar regnskogen (t ex Mc Donalds). Genom att stödja dessa företag stödjer du skövlingen och i förlängning köper du din biljett till jordens förstörelse. Känns det speciellt bra?

"Men det spelar ingen roll om bara jag gör något, ingen annan kommer att ändra på sig".
Sluta tänk såhär!! Det här är en stor del av problemet, vi tror inte att andra ska ändra på sig så därför ser vi ingen anledning till varför just vi skulle göra det. Någon måste börja, varför inte du?
Visa ditt stöd till organisationer som försöker stoppa skövlingen, tillsammans är vi starka!

Samhälls-nivå: Bidrag från regeringen till klimatsmarta alternativ som minskar växthuseffekten overall. Hjälp bönderna att tjäna sitt levebröd utan att skövla regnskogen. Plantera mer skog. Undvik att bygga vägar som går genom regnskogen, det här bidrar (vilket alla som orkade se videoklippet jag la upp i ett tidigare inlägg vet) till att vinden sprider eldarna som uppkommer i regnskogen på grund av värmen och mer skog försvinner.

Övernationell nivå: Världsbanken och enskilda länders regeringar bör ge bidrag till bönderna om de inte avverkar skogen. De bör också skriva av några av de fattiga ländernas skulder så att de har råd att satsa på utveckling utan att behöva sälja avverkningsrättigheter till multi-nationella företag. Varför skulle Världsbanken göra det här? För att i slutändan är det mycket viktigare att jorden överlever än att de får tillbaka sina pengar, eller hur?


Källor: http://www.fria.nu/artikel/79880

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar